Pieczone pierogi ze szpinakiem
Do przygotowania farszu cebulę pokroić w drobną kostkę. Jeśli używamy świeżego szpinaku to myjemy go i szatkujemy na drobno. Mrożonego możemy użyć od razu. Nastawić olej na patelni i podsmażyć cebulę...
Pierogi z kapustą i grzybami
Do przygotowania farszu gotować suszone grzyby w niewielkiej ilości wody, aż zmiękną (ok. 1 szklanka wody). Odcedzić, zachowując wodę i posiekać drobno. Cebulę zeszklić na oliwie. Kapustę odcisnąć, jeśli jest zbyt kwaśna to...
Ciasto na pierogi
Mąkę przesiać do miski i dodać soli. Do zagotowanej wody włożyć masło i roztopić. Kolejno, stopniowo wlewać je do mąki jednocześnie mieszając. Dodać jajko i dokładnie wymieszać...
Zobacz wszystkie przepisy