Składniki
- 2 opakowania biszkoptów podłużnych Ladyfingers Polskich Młynów;
- 0,5 kg serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 żółtka
- kakao do posypania
- 2 filiżanki mocnego naparu kawy
- 50 ml likieru kawowego
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Przygotuj poncz mieszając napar z kawy (zimny) z likierem kawowym. Następnie utrzyj żółtka z cukrem pudrem na gładką masę a następnie, ciągle ucierając, dodawaj stopniowo serek mascarpone.
Połowę biszkoptów namocz w ponczu i ułóż z nich pierwszą warstwę na dnie tortownicy. Połóż na nie połowę wcześniej przygotowanej masy. Następnie połóż drugą część namoczonych biszkoptów i połóż resztę kremu. Wierzch posyp kakaem i włóż do lodówki na kilka godzin, aby dobrze się schłodziło. Smacznego!