Tiramisu

Składniki

  • 2 opakowania biszkoptów podłużnych Ladyfingers Polskich Młynów;
  • 0,5 kg serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • kakao do posypania
  • 2 filiżanki mocnego naparu kawy
  • 50 ml likieru kawowego

 

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Przygotuj poncz mieszając napar z kawy (zimny) z likierem kawowym. Następnie utrzyj żółtka z cukrem pudrem na gładką masę a następnie, ciągle ucierając, dodawaj stopniowo serek mascarpone.

Połowę biszkoptów namocz w ponczu i ułóż z nich pierwszą warstwę na dnie tortownicy. Połóż na nie połowę wcześniej przygotowanej masy. Następnie połóż drugą część namoczonych biszkoptów i połóż resztę kremu. Wierzch posyp kakaem i włóż do lodówki na kilka godzin, aby dobrze się schłodziło. Smacznego!

Zobacz wszystkie przepisy