Składniki
Składniki:
- 1,5 szklanki Mąki Szymanowskiej typ 2000
- 0,5 szklanki wody
- 2 łyżki oliwy
- Szczypta soli
Składniki na farsz:
- Miks sałat
- 1 ogórek
- 1 pomidor
- Kukurydza
- Oliwki
- Mały jogurt naturalny
- 3 ząbki czosnku
- Szczypta soli i pieprzu
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać sól i dolewać wodę (najlepiej gorącą) jednocześnie ugniatając ciasto. Pod koniec dolać oliwę i ponownie zagnieść. Odstawić w ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką na około 15 minut. Ciasto podzielić na 5-6 części. Z każdej formować cienkie placki. Smażyć na patelni (bez tłuszczu) z obydwu stron. Ogórka i pomidora pokroić, dodać kukurydzę, oliwki i sałatę. Do jogurtu dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz- następnie wymieszać z warzywami. Na jeszcze ciepłe tortille nałożyć farsz i zawinąć.