Ciasto francuskie z łososiem

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275g)
  • łososia wędzonego/szynka
  • 5-6 plasterków suszonych pomidorów

 

Czas przygotowania

30

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Rozwijamy płat ciasta francuskiego. Na płacie ciasta układamy wzdłuż cienko pokrojone plastry łososia oraz suszone pomidory pokrojone w paski, pozostawiając wokół ok. 2 cm brzeg (układamy w kierunku dłuższego brzegu tworząc prostokąt) Brzegi ciasta zakładamy do środka i zwijamy w rulon, który kroimy na równe ok. 2 cm porcje Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg), blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Porcje zawijasów układamy na blaszce, zapiekamy ok. 15 minut lub aż do momentu zrumienienia się ciasta Upieczone zawijasy przekładamy na talerz.

Zobacz wszystkie przepisy