Składniki
- 1,5 szklanki Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 4 jajka
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 180 g gorzkiej czekolady
- 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 160 g masła
- szczypta soli
- olejek waniliowy
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Połamaną czekoladę z masłem, roztop w kąpieli wodnej po czym odstawić do wystudzenia. W misce rozbij jajka i utrzyj je mikserem z dodawanym stopniowo cukrem. Na końcu dodaj rozpuszczoną w małej ilości wody kawę z odrobiną olejku waniliowego. Następnie dodaj wcześniej połączone składniki suche: mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia. Na końcu dodaj masę czekoladową.
Do wcześniej przygotowanej formy (20×30) wlej ciasto i wstaw do piekarnika na 25-30 minut na 180 st.
Smacznego!