Składniki
- 200 g płatków owsianych BIO
- według uważania pestki dyni BIO
- 2 łyżki mąki Szymanowskiej
- 150 g miękkiego masła
- 1 jajko
- 120 g żurawiny
- 1 łyżki (płaskiej) proszku do pieczenia
- 150 g jasnego brązowego cukru
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Żurawinę rozdrobnij w blenderze lub posiekaj na drobno. Dodaj płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz mąkę i pestki dyni.
W drugiej misce utrzyj mikserem masło z cukrem. Dodaj następnie jajko, wymieszaj i dodaj wymieszaną mąkę z żurawiną pestkami dyni, płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj wszystko ręką.
Uformuj teraz 2-3 rulony i włóż ciasto do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie, potnij ciasto na plastry o grubości około 1 cm i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 14 minut w temperaturze 170 stopni C z termoobiegiem. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.