Składniki
- 0,75 szklanki zmielonych płatków migdałowych
- 0,5 szklanki Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 80 g mieszanki suszonych rodzynek i żurawiny
- 125 g masła
- 3 łyżki miodu
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Do miski wsypujemy mielone migdały, mąkę oraz sodę oczyszczoną, całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz mieszankę rodzynek i żurawiny.
W rondelku roztapiamy masło z miodem oraz z 1 łyżką wody, następnie rozczyn przelewamy do miski z sypkimi składnikami i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy lepimy kulki (ok. 3 cm średnicy) następnie spłaszczamy je, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut.