Składniki
- 1 szklanka Mąki Szymanowskiej pszennej
- 100 g masła
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 jajko
- 1/3 szklanki cukru
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g gorzkiej czekolady
- ćwierć szklanki sezamu
- pół szklanki orzechów włoskich
- 1/3 szklanki ziaren słonecznika
- pół szklanki rodzynek
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko, miód, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz płatki owsiane i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać ziarna słonecznika, sezam, rodzynki, posiekane drobno czekoladę i orzechy. Dłońmi nabrać porcję masy i uformować kulkę wielkości dużego orzecha włoskiego, a następnie spłaszczamy na grubość ok. pół centymetra i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.