Składniki
- 3 szklanki Mąki Szymanowskiej tortowej
- 1 i 1/3 szklanki cieplej wody
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki drożdży instant
- 1 i 1/4 łyżeczki soli
- pół szklanki sparzonych rodzynek
- pół szklanki posiekanych prażonych migdałów
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć, by utworzyły giętką masę. Miskę przykryć ścierką i pozwolić ciastu rosnąć przez 1-2 godziny – by podwoiło swoja objętość. Z wyrośniętego ciasta uformować 3 walki i upleść chałkę. Przykryć ciasto i pozwolić mu rosnąć przez kolejna godzinę. Chałkę posmarować woda przy użyciu pędzelka i obsypać ziarnami sezamu. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok.35 minut. Smacznego!