Biszkopt z musem jabłkowym

Składniki

  • Opakowanie mieszanki – Biszkopt
  • 4 jaja
  • 40 ml wody (4 łyżki)
  • 1 kg jabłek
  • galaretka agrestowa

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Wsyp mieszankę – Biszkopt do miski. Dodaj jaja i wodę i miskuj aż do uzyskania jednolitej masy ok. 5  minut. Przelej ciasto do wcześniej przygotowanej formy, a następnie piecz przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Obrane i pokrojono na drobno jabłka dusś, podlewając wodą, aż do miękkości. Następnie do powstałego musu wsyp galaretkę i mieszaj aż do rozpuszczenia. Odstaw do zastygnięcia.

Gdy biszkopt przestygł, przekrój go na pół i posmaruj musem z jabłek. Wierzch posyp cukrem pudrem.

Smacznego!

Zobacz wszystkie przepisy