Babka piaskowa dwukolorowa

Składniki

  • 1 szklanka mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżek proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 25 dag margaryny
  • 2 łyżeczki kakao
  • aromat waniliowy

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Rozpuść margarynę w garnku na małym ogniu i poczekaj aż trochę ostygnie. W misce rozbij jajka i dodaj cukier i cukier waniliowy. Miksuj do uzyskania puszystego kremu. Mąki z proszkiem do pieczenia zmieszać i dodać do miski, a następnie całą zawartość dokładnie wymieszać. Dodaj potem roztopioną margarynę z aromatem i znów wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części i do jednej dodaj kakao.

Do przygotowanej wcześniej foremki przekładać ciasto na zamianę, raz jasne, raz ciemne. Piec przez godzinę w temperaturze 175 st. Smacznego!

Zobacz wszystkie przepisy