Składniki
- 1 szklanka mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżek proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 25 dag margaryny
- 2 łyżeczki kakao
- aromat waniliowy
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Rozpuść margarynę w garnku na małym ogniu i poczekaj aż trochę ostygnie. W misce rozbij jajka i dodaj cukier i cukier waniliowy. Miksuj do uzyskania puszystego kremu. Mąki z proszkiem do pieczenia zmieszać i dodać do miski, a następnie całą zawartość dokładnie wymieszać. Dodaj potem roztopioną margarynę z aromatem i znów wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części i do jednej dodaj kakao.
Do przygotowanej wcześniej foremki przekładać ciasto na zamianę, raz jasne, raz ciemne. Piec przez godzinę w temperaturze 175 st. Smacznego!