Składniki
•duży (390 g) kubek Jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
•300 g Mąki Szymanowskiej uniwersalnej (typ 480)
•2 jajka
•100 ml oleju rzepakowego
•150 g wiórków kokosowych
•150 g cukru
•2 łyżeczki proszku do pieczenia
•2 łyżeczki cynamonu
•cukier waniliowy
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Odsypać do kubeczka łyżkę cukru, łyżkę wiórków kokosowych i łyżeczkę cynamonu. Pozostałe sypkie składniki (mąka, cukier, wiórki kokosowe, cynamon, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) wymieszać w misce. W innym naczyniu wymieszać składniki mokre (jogurt, olej i jajka). Składniki połączyć, delikatnie wymieszać. Uzyskaną masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, na wierzch posypać odebranym wcześniej cukrem z kokosem i cynamonem. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (tzn. zanurzona w cieście wykałaczka po wyjęciu jest czysta) – ok. 1 godziny.