Składniki
Składniki suche:
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mielonych migdałów
- 2 łyżeczki cynamonu
Składniki mokre:
- 100g masła
- 1 jajko
- 1,5 łyżki płynnego miodu
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1/3 szklanki mleka
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
W jednym naczyniu wymieszaj składniki suche: cukier, mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały, cynamon i sól. W drugim naczyniu używając miksera lub rózgi kuchennej wymieszaj składniki mokre: masło, jajko, miód, jogurt naturalny, mleko. Pamiętaj, że wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Następnie połącz ze sobą zawartość obu naczyń i za pomocą szpatułki wymieszaj do połączenia składników. Ciasto wyłóż do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez około 25 minut.