Czekoladowe muffinki

Składniki

  • 1 2/3 szklanki cukru (1 szklanka=250 ml)
  • 1 szklanka mleka
  • 250g margaryny
  • 4 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 2 ½ szklanki mąki pszennej Szymanowskiej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Piekarnik: 180°C

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Mleko, margarynę, cukier i kakao stopniowo podgrzać, ciągle mieszając aż do momentu połączenia wszystkich składników. (Uwaga: nie gotować). Masę odstawić do ostudzenia. Do lekko ciepłej masy dodać jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia i wymiksować. Otrzymane ciasto rozlewamy do foremek (2/3 wysokości). Piec 20 minut. Udekorować według uznania .

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii