Ciasto francuskie z łososiem

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275g)
  • łososia wędzonego/szynka
  • 5-6 plasterków suszonych pomidorów

 

Czas przygotowania

30

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Rozwijamy płat ciasta francuskiego. Na płacie ciasta układamy wzdłuż cienko pokrojone plastry łososia oraz suszone pomidory pokrojone w paski, pozostawiając wokół ok. 2 cm brzeg (układamy w kierunku dłuższego brzegu tworząc prostokąt) Brzegi ciasta zakładamy do środka i zwijamy w rulon, który kroimy na równe ok. 2 cm porcje Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg), blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Porcje zawijasów układamy na blaszce, zapiekamy ok. 15 minut lub aż do momentu zrumienienia się ciasta Upieczone zawijasy przekładamy na talerz.

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii