Babeczki migdałowe

Składniki

Składniki suche:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki cynamonu

 

Składniki mokre:

  • 100g masła
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki płynnego miodu
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki mleka

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

W jednym naczyniu wymieszaj składniki suche: cukier, mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały, cynamon i sól.  W drugim naczyniu używając miksera lub rózgi kuchennej wymieszaj składniki mokre: masło, jajko, miód, jogurt naturalny, mleko. Pamiętaj, że wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Następnie połącz ze sobą zawartość obu naczyń i za pomocą szpatułki wymieszaj do połączenia składników. Ciasto wyłóż do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez około 25 minut.

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii