Składniki
- 300g Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 150g cukru
- 8g proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 250 ml płynu – mleka z sokiem z 4 mandarynek
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 80g konfitury z mandarynek lub pomarańczy
- Skórka starta z 2 mandarynek
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
W osobnych naczyniach dokładnie mieszamy wszystkie składniki suche i mokre, a później łączymy je ze sobą. Wyłożoną papilotkami formę do muffinek wypełnimy ciastem do 2/3 wysokosci. Muffinki pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
Opcjonalnie muffinki ozdabiamy lukrem mandarynkowym (1 łyżkę soku mandarynkowego łączymy z cukrem pudrem).
Smacznego!