Kruche rogaliki orzechowe

Składniki

  • 30 dag mąki Szymanowskiej Krupczatki
  • 5 dag cukru pudru
  • 30 dag masła/margaryny
  • opakowanie cukru waniliowego
  • aromat migdałowy
  • 1 żółtko
  • dodatkowo można zmielone orzechy włoskie (ok. 10 dag)

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Miękkie masło/margarynę włóż do miski i dodaj mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, aromat migdałowy i orzechy i żółtko. Połącz wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Pokrój otrzymaną masę na kilka części i uformuj rogaliki (chyba, że posiadasz foremki). Wszystkie rogaliki rozłóż na natłuszczonej blasze a ich wierzch pomaluj białkiem (najlepiej zrobić to pędzelkiem). Piecz je w temperaturze 200 st. przez 10-15 minut.

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii