Kruche rogaliki orzechowe
Składniki
- 30 dag mąki Szymanowskiej Krupczatki
- 5 dag cukru pudru
- 30 dag masła/margaryny
- opakowanie cukru waniliowego
- aromat migdałowy
- 1 żółtko
- dodatkowo można zmielone orzechy włoskie (ok. 10 dag)
Czas przygotowania
Kalorie
Porcje
Przygotowanie:
Miękkie masło/margarynę włóż do miski i dodaj mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, aromat migdałowy i orzechy i żółtko. Połącz wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Pokrój otrzymaną masę na kilka części i uformuj rogaliki (chyba, że posiadasz foremki). Wszystkie rogaliki rozłóż na natłuszczonej blasze a ich wierzch pomaluj białkiem (najlepiej zrobić to pędzelkiem). Piecz je w temperaturze 200 st. przez 10-15 minut.