Pyszne waniliowe babeczki

Składniki

Składniki:
– 2 szklanki mąki POLSKIE MŁYNY
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 0,5 szklanki cukru
– 2 łyżeczki cukru waniliowego
– 1 jajko
– 0,5 szklanki Oleju Polskiego
– 1 szklanka mleka

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

W misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami lub smarujemy foremki masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie przekładamy do nich ciasto do mniej więcej 3/4 ich wysokości. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 25 – 30 minut. Babeczki należy wyjąć i wystudzić na kratce, a następnie ozdobić 🙂

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii