Chlebek bananowy

Składniki

  • 4 banany
  • 1,5 szklanki Mąki  Szymanowskiej pszennej domowej typ 650
  • 70 gram masła
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 1 laska wanilii lub jedna łyżeczka esencji
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

 

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Banany rozgnieć widelcem i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dodaj cukier, jajko i ziarna wanilii. Na końcu dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszaj wszystkie składniki mikserem. Gęstą masę przełóż do formy keksówki (10cm x 30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C. Smacznego!

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii