Amerykańskie Donuty

Składniki

  • 230 g Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
  • 120 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki Oleju Polskiego
  • 120 g cukru
  • szczypta soli
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Olej Polski do smażenia

Czas przygotowania

Kalorie

Porcje

Przygotowanie:

Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać następnie mleko jaja i olej. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy. Łyżeczką oddzielać kawałki ciasta i wrzucać je do gorącego oleju. Po 5 minutach wyjmować. Na końcu polać czekoladą, posypać wiórkami – według uznania,

Zobacz wszystkie przepisy

Wróć do kategorii